onsdag 20. juli 2011

Vrengbar ballongkjole - igjen - oppskrift

Jeg har bare blitt såååå fornøyd med de vrengbare kjolene i sommer - synes de er så praktiske. I går kveld kom vi hjem etter ei uke i Danmark - og alle tre kjolene var med i kofferten. Ble faktisk stoppet utenfor Bilka av en mor som lurte på hvor jeg hadde kjøpt kjolene Småenglene hadde på seg - det er gøy! 
Step 1: Du trenger to stykker stoff. Klipp ut for- og bakstykke etter en raglan kjole eller genser jenta allerede har - pyjamasaer er ofte i slik form. Bestem lengde selv, Den vil krype litt opp, så lag den litt lenger enn du tror du trenger. Den blir finest hvis den skrås litt utover, som vist på bildet over.
Nå har du fire deler - to forstykker og to bakstykker.
Step 2: Sy sidesømmene - som til to kjoler.

Step 3: Legg en kjole inni den andre - rette mot rette.
Pass på at nederste kant er ligger rett på hverandre - og pass på at forstykke er mot forstykke.
Step 4: Sy nedre kant med strikk på spolen.  Her er hvordan du gjør det. Jeg sydde en runde, mulig jeg hadde sydd to runder for å være på den sikre sida.

Når du drar kjolene fra hverandre, vil det nå se slik ut.
Step 5: Ta den ene kjolen inni den andre igjen - vrange mot vrange.
Step 6: Ta halskantene på forstykkene rette mot rette - her må du bare vrenge og vri litt. Sy en søm. Vreng stoffet tilbake. Gjør det samme på bakstykket.
Step 7: Sy to sømmer som vist på bildet over. Brett inn sidekantene først - sy en søm øverstog en annen ca to cm lenger ned - til båndet.
Step 8: Armhull - brett inn stoffet på begge stykker og sy sammen. Du kan også bruke skråbånd her. Repeter på andre armhull. 
Step 9: Tre sløyfe gjennom - en eller to sløyfer, alt etter om du ønsker sløyfe på en eller begge skuldre. Og du er ferdig.
To-i-en kjole
Her har mine på seg to forskjellige lengder - størrelsen er lett å endre ved klipping.Be blessed, Tone

1 kommentar:

dagdrømmeren sa...

Takk for fremgangsmåte og god forklaring. Disse kjolene var rett og slett nydelige!
Klem Tonje