DIY

mandag 27. juni 2011

Ny blogg - Kreativ Norge

Jeg har startet en ny blogg - Kreativ Norge - her kommer jeg til å lete i "alle" norske blogger etter diy, fremgangsmåter, mønster og tips til kreative saker og ting. Bloggen er ikke en syblogg, eller en strikkeblogg - det er en blogg for all kreativitet. Gi meg gjerne tips til noen dere synes burde bli med der. Håper vi sees der .. også.
Ha en fin dag, Tone

tirsdag 21. juni 2011

Kjole - fremgangsmåte

I SYTYC konkurransen lagde jeg denne kjolen - her er fremgangsmåten:
1. Klipp stoffet - det skal være for bak fordelen, denne klippes senere. Skjørtmålet her er basert på den lengste kjolen.
Begynn å sy - jeg har bare en sidesøm i skjørtet.
Laskjørtet ligge - og begynn på fronten:
Klipp for til fronten.
Bakstykket: Brett kanten øverst ned og begynn med å sy strikk der.
Fest stroppene bak på kjolen. Tråkl rundt skjørtet i øverste kant og trekk i tråden til skjørtets omkrets passer med toppens. Sy skjørtet på toppen - jeg brukte vanlig tråd på forstykket og strikk på undertråden bak. Da blir ikke skjørtet for trangt bak.





Kom tilbake senere for en fremgangsmåte på denne buksedressen:
http://www.stellamccartneykids.com/bonnie-girl-s-winged-plain-or-striped-strappy-culotte-suit-postbox.htm?ProductId=720213000&FiltreCouleur=0287&t=6


Ha en fin dag, Tone

lørdag 18. juni 2011

Broderrammesekk - eller hva det kan hete?

Her er fremgangsmåte på hvordan man kan lage en pose som kan henge ved hjelp av en broderiramme. Du trenger to stykker stoff og en broderiramme. Resten er på engelsk,men det går vel greit.




Tie a ribbon around the closure of the hoop - and enjoy your basket.
Kos dere med den og god helg, snart ordentlig sommer nå.

Tone

tirsdag 14. juni 2011

Pinsefestival

I helga har vi vært på pinsefestival - ikke så langt fra der vi bor, men knakende morro og veldig, veldig bra. Tvillingene har storkost seg, sunget, lekt, laget og blitt kjent med nye barn. Det var 750 mennesker på festivalen - en felles-kirkelig festival. Jeg var med som leder i hobby-gruppa 3.-9. klasse.
Den andre lederen hadde sydd opp 20 hvite linputer - lørdag tok vi ut alle jentene våre og tok bilder av dem. Vi redigerte bildene i Picasa og la til teksten: God made me perfect. Vi skrev ut bildene på overføringspapir og strøk dem på putene - så fikk jenten pynte med bånd og perler - hvor de var fornøyde!
De lagde også lykter, smykker og smykkeskrin. Vi hadde det kjempefint - og mine jenter har allerede sagt at dette skal vi igjen til neste år - og da er de heldigvis store nok til å være med på egen gruppe.



Søndag kveld fikk barna vise frem det de hadde gjort på gruppene - og vi hadde noen stolte jenter på scenen, de var godt fornøyd med produktene sine.
Ha ei fin uke, Tone

søndag 12. juni 2011

Sommerideer for barn

Sommeren står for døra, og det kan lett bli mange,og lange dager for barna i ferien. HomeSpun Threads har denne måneden en serie hun kaller Summer Soire - Crafts for kids, hvor hun og andre bloggere presenterer en kreativ ide for barn hver dag.

Her er noe av det du kan finne der:
Blåse-på-fisk
skattepose
Reiseboks for petshop
Dette er bare tre av 31 ideer for barn. Her er det mange ideer for å lage sommerferien litt mer artig.

lørdag 11. juni 2011

JEG VANT!!!

Jeg vant visst!!!

fredag 10. juni 2011

TRAVEEEEL tid

For ei travel, men ganske gøy denne tida før sommeren er. Twinsa mine skal begynne på skolen til høsten, så nå er det skolebesøk, foreldremøte i barnehage og på skole. Forrige helg var vi bort i fem dager og denne helga er det pinsefestival. Travelt, men også mye gøy.
Skolebesøk var kjempespennende for dem. Det var mange spente barn i skolegården - og ved slike anledninger - jo, da må mor sy kjole. Vet ikke helt om jentene har kjempebehov for det, men jeg har altså det. Selv om Småengel 1 ikke ville bruke kjolen - og det må hun jo få velge selv. Hun liker ikke bruke nye ting, får så mye oppmerksomhet da, sier hun.
Jeg lagde vendbare ballongkjoler - veldig praktisk i grunnen. Fire kjoler i to kjoler. I dag skal vi for eksempel ut rett etter barnehagen - så i dag bruker de disse kjolene - hvis de har blitt skitne i barnehagen, snur vi kjolen og straks er de rene. I hvertfall vil de se rene ut...  
Så jeg har i grunnen funnet ut at vendbare kjoler må være en mors beste venn.

fin pinse alle sammen, Tone

mandag 6. juni 2011

Den store finalen

I dag kom finalebidragene ut i SYTYC - det er kjempegøy å være med i denne konkurransen - håper dere drar over der og stemmer på favoritten (meg???) Det er en ære å være med i finalen sammen med talentfulle Kate - nydelig finalebidrag hun har også.

Ha en fin uke - i spenning eller ikke... Tone